2019
OBEC RATAJE - NEOFICIÁLNÍ STRÁNKY
Stejně   jako   v   předchozích   obdobích   běh   roku 2019   byl   zahájen   tříkrálovou   sbírkou ,   která v   Ratajích   proběhla   přesně   na   svátek   Tří   králů v    neděli    6.    ledna    2019 .    Mladé    koledníky doprovázela   M.   Formanová.   Stručný   záznam   z průběhu sbírky je možné prohlédnout zde: https://www.youtube.com/watch?v=7QUwKF ecLsc 
Ve   středu   27.   února   2019   zastihla   Rataje   smutná   zpráva.   Při práci    v    lese    tragicky    zemřel    dlouholetý    člen    sboru    Josef Forman   z   Rataj   č.   54…   Rozloučit   se   s   ním   přišel   rekordní počet členů sboru.
I   v   roce   2019   pořádali   hasiči   ples   ve   Zdislavicích .   Tentokrát v   pátek   15.   února .   Zařadil   se   mezi   společensky   i   finančně vydařenějším     plesům     díky     podpoře     řady     hasičů,     jejich rodinných     příslušníků,     dalších     obyvatel     Rataj,     hostů     i sponzorů. Hrála kapela Vysočinka.
Druhou tradiční událostí v Ratajích byla hasičská soutěž pořádaná v sobotu 13. července 2019. Významnou změnou byla skutečnost, že se odehrála v kulisách nového zařízení vybudovaného v prostoru hřiště. Jak už to v posledních letech bývá, po skončení oficiální akce se proměnila v setkání místních, které trvalo až do pozdních nočních hodin.
K tradici ratajského léta již řadu let patří i pořádání dětského dne pro děti nejen z obce.  Tentokrát proběhl 31. srpna 2019. Dětský den přinesl řadu novinek. Namísto obvyklého prostředí rybníka bylo místo dění přemístěno na hřiště. Členky hasičského sboru také výrazně obměnili program pro děti. Skvělý večerní ohňostroj zaplacený obcí opět nechyběl. Akci si lze připomenout zde.
V    sobotu    26.    října    hasiči    organizovali    obvyklý    podzimní    úklid. Porazila   se   máj,   poklidil   nový   areál   na   hřišti   a   nařezalo   se   dříví   na zimu   do   skládku   spolkového   domu.   Součástí   akce   bylo   i   grilování prasete.
V sobotu 22. června se narodila dvojčata, Lucka a Lenka, členovi sboru P. Vondrákovi.
Předchozí Předchozí Další strana Další strana