Sbor dobrovolných hasičů Rataje
2016
Další strana Další strana
OBEC RATAJE - NEOFICIÁLNÍ STRÁNKY
Hned   na   začátku   roku   také   svolal   velitel   sboru   členskou   schůzi .   Jediným   tématem   tříkrálového   zasedání   bylo řešení otázky provozování spolkového domu v roce 2016. Jednání   se   zúčastnili   tito   členové   a   hosté:   Zdeněk   Haken,   Hana   Vondráčková,   Pavel   Forman,   Ondřej   Forman, Josef   Forman   (č.p.   58),   Tomáš   Forman,   Miroslav   Forman,   Martina   Formanová,   Gábina   Kadlecová,   Jaroslav Vošický    st.,    Vladimír    Vošický,    Jiří    Votýpka    st.,    Jiří    Votýpka    ml.,    Jana    Votýpková,    Lucie    Votýpková,    Martin Votýpka,   František   Votýpka,   Vladimír   Votýpka,   Tomáš   Kadleček,   Jiří   Martínek   ml.,   Pavel   Kolář,   Jiří   Štěpánek   a Petr Chobot. Hasiči   se   dohodli,   že   spolkový   dům   bude   v   zimním   období   přístupný   pouze   v   pátek   až   neděli,   a   to   od   19   do   24 hodin    v    pátek    či    v    sobotu    a    od    18    do    21    hodin    v    neděli.    Projednáno    bylo    také    zásobování    včetně    rozsahu sortimentu   a   vedení   odpovídající   evidence.   Zároveň   se   vytvořily   dvojice   hasičů   pro   zajištění   chodu   spolkového domu v jednotlivých víkendech. V    případě    potřeby    pořádání    rodinných    či    jiných    společenských    událostí    ve    spolkovém    domě,    bude    mít samozřejmě přednost taková poptávka, a to i mimo dohodnuté provozní hodiny a v režii poptávajícího.
Rok   2016   začal   t říkrálovou   sbírkou ,   která   proběhla   v   sobotu   3.   ledna.   Po   téměř   desetiletí,   kdy   se   věci   věnovala Marie   Formanová   z   č.p.   59   a   Anna   Marešová   přebrala   tuto   agendu   členka   sboru   Markéta   Formanová   za   asistence Jany Votýpkové.
Po několika letech, kdy se o spolkový dům starala zpravidla jedna osoba, došlo k obnovení “střídavé péče”. Prvně začala tato služba fungovat v pátek 15. ledna, Zahájil ji starosta obce Jaroslav Vošický. Na tomto  místě je třeba podotknout, že spolkový dům byl výtečně připraven a že se o to zaloužily především ratajské hasičky - především Martina Formanová a Lucie Votýpková.
Ve stejný den se konala také okrsková hasičská schůze, tentokrát v Kuňovicích.  Za ratajské hasiče se zúčastnil velitel sboru a zároveň místostarosta okrsku Petr Chobot, dále Tomáš Forman, Martin Votýpka a Pavel Forman.